Yüz Şekline Göre Şal Seçimi Nasıl Olmalı?

Yüz Şekline Göre Şal Seçimi Nasıl Olmalı?

Tesettürlü kadınların günlük hayatta sıkça kullandığı parçalardan biri şaldır. Şal, kıyafetlere renk katmanın yanı sıra, yüz şeklinize uygun olarak seçildiğinde daha düzgün ve estetik bir görünüm sağlar. Ancak, yüz şekline uygun şal seçimi yapmak için hangi şalın hangi yüz şekline uygun olduğunu bilmek gerekir. Bu yazıda, yüz tipine göre şal bağlama nasıl olmalı sorusuna yanıt arayacak ve şal seçiminde yardımcı olacak ipuçları sunacağız.

Yüz Şekline Göre Şal Seçimi Nasıl Olur?

Her bireyin yüz şekli farklıdır ve bu yüz şekline göre günlük görünümümüzü tamamlamaya yardımcı olan şal seçimi de değişebilir. Ancak, pek çok insan yüz şekline uygun şal seçimi yapmayı bilmeyebilir. Bu nedenle, yüz şekline göre şal seçimi, yüz tipine göre şal modelleri hakkında bilgi sahibi olmak, günlük görünümümüzü daha şık ve estetik hale getirebilir.

Kadın Yüz Şekilleri 

  • Uzun yüz
  • Oval yüz
  • Kare yüz
  • Ters üçgen yüz
  • Yuvarlak yüz

Uzun yüz için şal seçimi nasıl olmalı?

Uzun yüz şekline sahip bireyler için şal seçimi, doğru aksesuarın seçilmesi gerektiği anlamına gelir. Uzun yüz şekli, çene uzunluğunun yanı sıra burun ve çene arasındaki mesafenin de uzun olmasıyla tanımlanır. 

Doğru şal seçimi ile, yüz şeklinizin dengelenmesi ve kısaltılması mümkündür. Bunun için, yüzün çevresinde kullanılan kalın ve düz şallar yerine, yuvarlak, volümlü veya hacimli şallar tercih edilmelidir. Ayrıca, boyutları büyük veya orta boy şallar tercih edebilirsiniz, çünkü küçük şallar yüz şeklinin daha da uzamasına neden olabilir.

Uzun yüz tipine uygun şal modelleri kadar şalın bağlanma tekniği de önemlidir. Şalı boynunuza sararak sıkı bir şekilde bağladığınız zaman yüzünüzü olduğundan daha kısa gösterir. Bir diğer ipucu ise şalınızın altında mutlaka bone kullanmanız. Bonenizi biraz alnınızı kapatacak şekilde öne getirdiğinizde yine yüzünüz olduğundan daha kısa gözükecektir. 

Oval yüz için şal seçimi nasıl olmalı?

Oval yüz şekline sahip bireyler için şal seçimi, doğru aksesuarın seçilmesi gerektiği anlamına gelir. Oval yüz şekli, çene genişliğinin yanı sıra burun ve çene arasındaki mesafenin de dengeli olmasıyla tanımlanır. Böyle bir yüz şekline sahip bireyler için, doğru şal seçimi ile yüz şeklinin daha da vurgulanması mümkündür.

Oval yüze şal mı eşarp mı ? sorusu sıkça sorulan sorulardan biridir. Aslında her türlü şal ve eşarp oval yüz şekline uygundur. Ancak şalın bağlanma tekniği de önemlidir. Şalın ortasından bağlanması ve uçlarının yana doğru çekilmesi, yüz şeklinin daha da vurgulanmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda, şalın uçlarının öne doğru bağlanması da yüz şeklinin daha da dengelemesine yardımcı olabilir. Oval yüze şal modelleri uygularken şalınızı çok sıkı yapmamaya da özen göstermelisiniz. 

Kare yüz için şal seçimi nasıl olmalı?

Kare yüz şekli, çene ve çene hattının genişliği ile tanımlanır. Böyle bir yüz şekline sahip bireyler için, doğru şal seçimi ile yüz şeklinin daha da dengelemesine yardımcı olunabilir.

Öncelikle, dikdörtgen şekilli şallar kare yüz şekline uygun olacaktır. Dikdörtgen şekilli şallar, yüz şeklinin genişliğini vurgulayacak ve yüz şeklinin daha da dengelemesine yardımcı olacaktır. Ayrıca, bu şalların uzunluğu, yüz şeklinin uzunluğunu vurgulayacak ve daha da dengelemesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca şalı sıkmadan bağlamak kare yüz şekline sahip kişiler için daha uygun olacaktır. Şalınızı sıkı bir şekilde bağladığınızda çene yapınız ortaya çıkar. Bu yüzden şalınızı çok sıkmadan biraz salaş bırakarak bağlamaya özen göstermelisiniz.

Ters üçgen yüz için şal seçimi nasıl olmalı?

Ters üçgen yüz şekli, geniş bir alın ve dar bir çene ile tanımlanır. Böyle bir yüz şekline sahip bireyler için, şal seçimi, alın bölgesinin daha az vurgulanmasını amaçlar. Ters üçgen yüz şekline sahip kişiler şallarının ön kısmını, alınlarını biraz kapatacak şekilde öne getirdikleri takdirde alın bölgelerini daha az vurgulamış olurlar. Böylece çeneniz biraz geride kalmış olacak ve alnınızla aynı hizada gibi duracaktır. 

Yuvarlak yüz için şal seçimi nasıl olmalı?

Yuvarlak yüz şekline şal bağlaması modellerinin çoğu oldukça yakışır. Bu kısımda bu yüz şekline sahip kişiler için daha çok bone kullanımı önerimiz olacaktır. Yuvarlak yüz şekline sahip kişilere bonelerini geriden, şalın önünden gözükmeyecek ve alınlarını kapatmayacak şekilde takmalarını öneririz. Alnınız yuvarlak olduğu için bonenizi önden yaptığınız zaman yüzünüz çok daha küçük görünür ve daha da yuvarlak görünür. Bonenizi bu şekilde kullanmak yüz şeklinizin daha da uzun ve düz görünmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca bu yüz şekline önü yuvarlak şal modelleri de uygun olacaktır. 

Ten Renginize Göre Şal Seçimi

Ten rengi, şal seçimi için önemlidir. Doğru şal rengi, ten renginin canlılığını ve parlaklığını ortaya çıkarabilir. Ten rengine göre şal seçimi, ten renginin tonlarına göre yapılmalıdır. Açık tenli insanlar için, koyu tonlu şallar tercih edilmelidir. Bu, ten renginin aydınlık ve canlı görünmesini sağlar. Koyu tenli insanlar için ise, açık tonlu veya pastel tonlarında şallar tercih edilmelidir. Böylece, ten renginin koyu tonlarının vurgulanmasına yardımcı olunabilir.

Ayrıca, ten renginize uygun olarak seçtiğiniz şal, günlük giyiminize de uyum sağlar ve daha da şık görünmenize yardımcı olabilir. Doğru şal rengi seçimi, ten renginin canlılığını ve parlaklığını ortaya çıkaracaktır.

Göz Renginize Göre Şal Seçimi

Göz rengi, insanların en çekici yanlarından biridir ve doğru renkte şal kullanarak göz renginin daha da vurgulanmasına yardımcı olabilir. Göz rengine uygun şal seçimi, gözlerin daha da parlamasına ve güzelleşmesine yardımcı olabilir.

Mavi, yeşil ve gri gözler için, kahverengi, bordo ve açık mavilikte şallar tercih edilmelidir. Bu renkler, göz renginin canlılığını ve parlaklığını ortaya çıkaracak ve gözlerin daha da güzelleşecektir. Koyu kahverengi gözler için, sarı, bej ve turuncu renkte şallar tercih edilmelidir. Böylece, göz renginin daha da vurgulanması sağlanabilir.

Desenli Şal Modellerinin Kullanımı

Desenli şal modelleri, günlük giyiminize renk ve canlılık katmanızı sağlar. Yüz tipinize uygun şal seçimi yaparken ayrıca yazımızda da bahsettiğimiz gibi şalların ten renginize uyumu, göz renginize uyumu da çok önemlidir. Yüz şeklinizin olduğundan daha ince görünmesini sağlamak için Silk&Pearl’ün desenli eşarplarını ve kolay şekil alan şallarını kullanabilirsiniz. Böylece yüzünüz daha ince ve olduğundan daha uzun görünür.