Şal ve Eşarp Arasındaki Farklar Nelerdir? 2023

Şal ve Eşarp Arasındaki Farklar Nelerdir? 2023

Tesettürlü kadınlar için şal ve eşarp arasındaki farklar, kullanım amacı ve giyilen kıyafetlerle ilgilidir. Özellikle tesettürlü kadınlar için tesettür giyim tarzına uygun şal ve eşarp modelleri mevcuttur. 

Örneğin, tesettürlü kadınlar için özel olarak tasarlanmış eşarplar, genellikle boyun çevresine sarılır ve başı kapatmak için kullanılır. Aynı zamanda tesettürlü kadınlar için özel olarak tasarlanmış şal modelleri de mevcuttur, özellikle geniş ve uzun şal modelleri giyilen kıyafetlere uygun bir şekilde başı kapatmak için kullanılır. 

Bu şekilde tesettürlü kadınlar, hem giyim tarzlarına uygun hem de dinlerine uygun bir şekilde giyinebilirler.

“Şal ve eşarp arasındaki farklar nelerdir ?” sorusunu cevaplamadan önce biraz şalın özelliklerine değinelim.

Şalın Özellikleri

Şal, kış aylarında soğuktan korunmak için kadınların ve erkeklerin omuzlarını örttüğü geniş bir örtüdür.

Son zamanlarda ise tesettürlü kadınlar için tesettür giyimin bir parçası haline gelmiştir. Özellikle genç yaştaki tesettürlü kızların kombinlerini tamamlayan bir başörtüsü çeşididir. 

Şallar geniş ve uzun olarak tasarlanmıştır. Böylece istediğiniz modeli vermek çok kolaydır. 

İpek, medine ipeği, koton, polyester, pamuklu gibi birçok farklı kaliteli kumaştan ve birçok farklı boyutlarda tasarlanan şallar uzun zamandır tesettürlü kadınların vazgeçilmezi olmuştur. 

Tesettürlü kadınların şal kullanmayı tercih etmesinin bir diğer sebebi yapılışının ve kullanımının eşarba göre çok daha pratik olmasıdır. 

Ayrıca kadınlar, şal ile bir sürü farklı şal modelleri deneyerek bulundukları ortama göre tarzlarını oluşturabiliyor olmalarından dolayı da şalı eşarba daha sık tercih ediyorlar.

Eşarbın Özellikleri

Eşarp, çok uzun yıllardır tesettürlü kadınların dini inançlarına göre başlarını örttükleri bir başörtüsüdür. Son yıllarda şal kullanımı artasada eşarp kullanımı da hala oldukça yaygındır. Eşarpların boyu şallara göre daha küçüktür. 

Çok fazla farklı eşarp modelleri deneme imkanı yoktur. Şala göre yapımı biraz daha uğraştırıcı ve zor olsa da klasik eşarp bağlama stiliyle çok zarif ve şık görünmek mümkündür. 

Tesettürlü kadınların kombinlerini tamamlayacak çok fazla kumaşta ve desende eşarp bulunmaktadır. 

Özellikle eskiden zor yapılan, kaygan kumaşlı eşarpların yerine, artık kaymayan, tok duran eşarplar üretilmektedir. Bu da eşarbın günümüzde hala sıklıkla tercih edilmesinin sebeplerinden biridir. 

Örneğin, Silk&Pearl’ün eşarpları son zamanlarda tesettürlü kadınların eşarpta aradıkları tüm özelliklere sahiptir.

Silk&Pearl eşarpları kolay şekil alan, sarkma yapmayan, rahat kullanıma sahip eşarplardır. 4 mevsime uygun olmasıyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu eşarplar, aynı zamanda kırışmaya karşı dayanıklı olması özelliği ile de birçok kişinin favori eşarbı olmuştur.

Jenna Twill Desenli Eşarp
Jenna Twill Desenli Eşarp

Görsel Silk&Pearl Jenna Twill Desenli Eşarp

Şal ve Eşarp Arasındaki Farklar

Tesettürlü kadınlar için şal ve eşarp arasındaki farklar, kullanım amacı ve giyilen kıyafetlerle ilgilidir. Öncelikle, tesettürlü kadınlar için tasarlanmış şal ve eşarp modelleri, dinlerine uygun giyinme amacı olarak tasarlanmıştır. Özellikle şal modelleri geniş ve uzun olarak tasarlanır ve başı kapatmak için kullanılır. Eşarp modelleri ise genellikle daha küçük ve boyun çevresine sarılır ve başı kapatma amacı ile kullanılır.

Şal uzun ve geniş olduğu için birçok farklı model yaparak kendi tarzınızı oluşturabilirsiniz. Ancak eşarpta bunu yapamazsınız. Çünkü eşarp boyut olarak şaldan daha küçük ve kare şeklindedir.

Malzeme olarak şal ve eşarp modelleri genellikle doğal malzemelerden yapılır, özellikle yün ve pamuk gibi malzemeler tercih edilir. Bu malzemeler, nemi ve rahatlığı koruyan özelliklere sahiptir. Renk ve desen olarak tesettürlü kadınlar için tasarlanmış şal ve eşarp modelleri genellikle renkli ve işlemeli olarak tasarlanır ve giyilen kıyafetlerle uyumlu bir şekilde tasarlanır.

Eşarplar, tesettürlü kadınlara daha şık ve zarif bir görünüm sunarken şallar, daha rahat ve spor bir görünüm sunar.

Eşarp kullanılması biraz zor bir başörtüsüdür. Şal ise yapımı kolay ve pratiktir. Hatta son zamanlarda kırışmayan, ütü istemeyen şallar üretilmiştir. Bu da şal kullanımını arttırmaya yeten bir özellik olmuştur. 

Sıkça sorulan sorulardan biri olan şal mı genç gösterir eşarp mı ? sorusuna da cevap verelim. Eşarp, kullanan kişiye daha olgun bir hava katarken şal, daha genç daha sportif bir hava katar. 

Eşarp Nasıl Kullanılır ?

Tesettürlü kadınlar için eşarp nasıl kullanılır ? Genellikle boyun çevresine sarılarak kullanılır. Eşarp, başı kapatmak için kullanılır ve boyun çevresine sarılması, başın tamamen kapatılmasını sağlar. 

Eşarp, genellikle giyilen kıyafetlere uyumlu bir şekilde seçilir. 

Birçok renkte ve desende eşarp olması tesettürlü kadınların istedikleri şekilde şık, zarif veya spor kombinlerini oluşturmalarında önemli bir etkendir.

Eşarp, genellikle boyun çevresine sarılırken başın arka kısmına  boyun çevresine dolayarak sarılır. Eşarp boyun çevresinde dolayarak sarılırken, başın tamamen kapatılmasını sağlar.

Şal Nasıl Kullanılır ?

Tesettürlü kadınlar için şal nasıl kullanılır? Genellikle baş, boyun ve omuzları örtecek şekilde kullanılır. Özellikle dini inancı gereği başını örtmesi gereken kadınlar için, şal başörtüsü olarak kullanılır. 

Çeşitli tarzlarda ve renklerde şal bulunmaktadır ve kadınlar kendi tarzlarına ve beğenilerine uygun olanı seçebilirler. Örneğin, daha sade ve minimal bir tarz için düz renkli bir şal, daha renkli ve desenli bir tarz için ise desenli bir şal tercih edebilirler.

Son zamanlarda trend olan kırışmayan ve ütü istemeyen şalların üretilmesi, şal kullanımını fazlasıyla arttırmıştır. 

Birçok farklı desen ve renkte şal bulunmaktadır. Bu da eşarpta olduğu gibi tesettürlü kadınların istedikleri şekilde şık, zarif veya spor kombinlerini oluşturmalarında önemli bir etkendir.

Şal ve Eşarbın Ortak Özellikleri

Şal ve eşarbın farkları olduğu gibi şal ve eşarbın ortak özellikleri de vardır. İkisi de tesettürlü kadınlar tarafından dini inançları gereği örtünmek için tercih edilen başörtüleridir.

Eşarp daha minimalist görünmek isteyenlerin tercih ettiği bir başörtüsü iken şal, daha spor ve daha rahat görünmek isteyenlerin tercih ettiği bir başörtüsüdür.

Sonuç olarak ikiside hem şık hem spor kombinleri tamamlayan tesettür giyimin vazgeçilmez parçalarıdır. 

Şal ve eşarp kullanımı kişiye ve zevklere göre değişkenlik gösterir. Bu yüzden siz hangisi ile kendinizi daha rahat ve iyi hissediyorsanız onu seçebilirsiniz.