Kaymayan Eşarp Kumaş Çeşitleri

Kaymayan Eşarp Kumaş Çeşitleri

Kaymayan eşarp kumaşları, son yıllarda özellikle tesettür giyim tarzını benimseyen kadınların tercih ettiği bir kumaş türüdür. Kaymayan özellikleri sayesinde özellikle hareketli yaşam tarzı olan yada gün içinde rahat etmek isteyen kadınlar için oldukça pratiktir.

Kaymayan başörtü çeşitleri genellikle bambu, keten, pamuk, rayon ya da yün kumaşlardan üretilir ve özel işlemlerden geçirilerek kaymaz hale getirilir. Aynı zamanda renk çeşitliliği de oldukça fazladır ve her zevke uygun seçenekler bulunmaktadır. Kaymayan özelliğinin yanı sıra hafif olması ve kolayca şekil alabilmesi nedeniyle de kaymayan eşarplar sıkça tercih edilmektedir.

Bambu Eşarp Kumaşı

Bambu eşarp kumaşı, son yıllarda popülerlik kazanmış bir kumaş türüdür. Bambu bitkisinin doğal elyaflarından üretilir ve son derece yumuşak bir dokuya sahiptir. Bu kumaş türü, doğal yapısı sayesinde çevre dostu bir seçenek olarak da öne çıkar.

Bambu eşarp kumaşının birçok özelliği vardır. İlk olarak, son derece yumuşak ve rahat bir dokusu vardır. Bu nedenle, giyildiğinde ciltte rahat bir his yaratır ve kullanıcının rahat etmesini sağlar. Ayrıca, bambu eşarp kumaşı nefes alabilen bir kumaştır, bu sayede terlemeyi engeller ve giyim esnasında rahatsızlık hissi yaratmaz. Bambu eşarp kayar mı ? Bambu eşarp kumaşları kayma yapmaz. Bu özellikleri sayesinde de gün içinde çok hareketli olan kadınlar veya gün içerisinde rahat etmek isteyen kadınlar tarafından sıkça tercih edilir.

Bambu eşarp kumaşı aynı zamanda antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bambu bitkisinin kendine özgü özellikleri sayesinde, bu kumaş türü bakteri oluşumunu engeller ve kötü kokuların oluşmasını önler. Ayrıca, bambu eşarp kumaşı kolayca temizlenebilir ve çabuk kurur. Bambu eşarpların özellikle elde yıkanması tavsiye edilir. Son olarak bambu şallar dört mevsim kullanıma uygundur. Bu özellikleri sayesinde de uzun süre kullanım için ideal bir seçenektir.

Keten Eşarp Kumaşı

Keten eşarp kumaşının birçok özelliği vardır. İlk olarak, son derece hafif bir kumaştır ve bu nedenle giyildiğinde hafiflik hissi verir. Ayrıca, keten eşarp kumaşı nefes alabilen bir kumaştır ve bu özelliği sayesinde terlemeyi önler. Giyim esnasında ciltte bir sıcaklık hissi yaratmaz ve bu sayede kullanıcının rahat etmesini sağlar. Bu eşarp türleri dört mevsime uygun olmasıyla tesettürlü kadınlar tarafından da sıkça tercih edilir. 

Keten eşarp kumaşları diğer eşarp kumaşlarına göre daha çabuk kırıştığı için kullanmadan önce ters tarafından ütülenmelidir. 

Pamuk Eşarp Kumaşı

Pamuk eşarp kumaşları, dayanıklı, yumuşak ve rahat bir yapıya sahiptirler. Bu nedenle, pamuk eşarp kumaşı popüler bir seçenektir. Pamuk eşarp kumaşının birçok özelliği vardır. İlk olarak, pamuk kumaş son derece yumuşak ve cildi tahriş etmeyen bir dokuya sahiptir. Bu nedenle, giyildiğinde ciltte rahat bir his yaratır ve kullanan kişinin rahat etmesini sağlar. Ayrıca, pamuk eşarp kumaşı nefes alabilen bir kumaştır, bu sayede terlemeyi engeller ve giyim esnasında rahatsızlık hissi yaratmaz. Dört mevsime de uygundur. 

Pamuk başörtü kumaşları, hassas kumaşlar oldukları için yıkarken ve kuruturken hassas davranılması gerekir. Yıkama talimatlarına göre yıkandığı takdirde uzun ömürlü olurlar.

Rayon Eşarp Kumaşı

Rayon eşarplar, polyester kumaştan üretilen ve ipeksi bir dokuya sahip olan bir eşarp türüdür. Bu özellikleri sayesinde, ipek eşarplara benzer bir his verirken çok daha kolay şekil alır ve kullanımı daha pratiktir. Rayon eşarp kayar mı ? Rayon eşarplar kaymayan özellikleri sayesinde sıkça tercih edilir. Sıkça tercih edilmesinin bir diğer sebebi de uygun fiyatlı olmasıdır.

Özellikle şık ve klasik kombinler için sıklıkla tercih edilen rayon eşarplar, geniş bir renk ve desen yelpazesine sahiptir. Farklı dokular, baskılar ve desenler arasında seçim yaparak, her tarz ve her durum için uygun bir eşarp bulmak mümkündür. Ayrıca, rayon eşarpların hafifliği ve nefes alabilen özellikleri, yaz aylarında kullanım için idealdir.

Yün Eşarp Kumaşı

Kış için oldukça uygun olan yün eşarplar, sıcak tutma özelliği sayesinde kış aylarının vazgeçilmez eşarplarından biridir. Yün eşarplar hassas bir yapıya sahip oldukları için kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Yün eşarp kumaşları çekme yapma ihtimaline karşı ılık bir suda yıkanmalıdırlar. Ve yıkama esnasında çitileme yapılmamalıdır. 

Yün eşarpları ütülerken de dikkat edilmesi gerekir. Yün eşarpları düşük ısıda dikkatli bir şekilde ütülemek gerekmektedir.

Kaymayan Eşarp Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kaymayan eşarplar, herhangi bir farklı malzemeden yapılmış olsalar da, günümüzde popüler bir eşarp türü haline gelmiştir. Ancak, kaymayan eşarp seçerken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. İşte kaymayan eşarp seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bazı ipuçları:

Malzeme: Kaymayan eşarpların birçok malzemesi vardır. Örneğin, pamuk, polyester, bambu, rayon, yün ve keten. Malzeme seçimi, eşarbın kaymayan özelliklerini etkileyebilir. Polyester ve rayon gibi yapay malzemeler, genellikle kaymaz bir yüzeye sahiptir. Ancak, doğal malzemeler de kaymaz olabilirler, örneğin, yün ve bambu gibi.

Boyut: Kaymayan eşarpların boyutu, kullanıcıların tercihlerine bağlıdır. Ancak, eşarbın boyutu, kaymayan özelliklerini etkileyebilir. Genellikle daha büyük boyutlu eşarplar, daha az kayma eğilimindedir çünkü daha fazla kumaş vücudu sarmalar.

Yüzey dokusu: Kaymayan eşarpların dokusu, kaymazlığı etkileyebilir. Kaygan bir yüzeye sahip bir eşarp, kayma eğiliminde olabilir. Daha pürüzlü bir yüzey, eşarbın vücuda daha iyi oturmasına ve kaymasını önlemeye yardımcı olabilir.

Doku kalitesi: Doku kalitesi, eşarbın kaymayan özelliklerini de etkileyebilir. Kaliteli bir dokuya sahip eşarplar, daha iyi otururlar ve kayma eğiliminde değillerdir.

Renk ve desen: Renk ve desen seçimi, kaymayan eşarpların kaymazlığı üzerinde doğrudan bir etkiye sahip değildir. Ancak, eşarbın renk ve deseni, giyim tarzınıza ve kombinasyonlarınıza uyum sağlaması açısından önemlidir.

Kaymayan eşarp seçenlerin merak ettikleri sorulardan biri, Yaz mevsimine uygun kaymayan eşarp kumaşları nelerdir? 

Bu eşarp kumaşlarına örnek olarak bambu, pamuk ve keten kumaşlı eşarpları öneririz. Bu eşarplar hem dört mevsime uygundur hem de kayma yapmayan kumaşlardır.

Merak edilen bir diğer soru ise; Kaymayan eşarp kumaşları çamaşır makinesinde yıkanır mı?

Genel olarak birçok kumaş türü çamaşır makinesinin en düşük hassas ayarında, sıkma işlemi yapılmadan yıkanabilir. Ancak eşarplarınızın daha uzun ömürlü olması için bizim tavsiyemiz eşarplarınızı elde yıkamanız yönünde olacaktır.