Eşarp Nasıl Seçilir?

Eşarp Nasıl Seçilir?

Eşarp, tesettürlü kadınların kombinlerini  tamamlayan önemli bir parçadır. Tesettürlü kadınlar eşarp seçerken tabii ki ilk olarak kombinleriyle uyumlu renkte ve desende olan eşarplar seçiyorlar. Ancak eşarp seçerken dikkat edilmesi gereken başka önemli noktalarda var. Bunlar:

  • Eşarbın kumaşı
  • Eşarbın mevsime uygunluğu
  • Eşarbın ten renginizle uyumu
  • Eşarbın yüz şeklinizle uyumu

Eşarbın Kumaşı

En önemli noktalardan biri eşarbın kumaşıdır. Seçtiğiniz eşarbın kumaşı kaliteli olmalıdır. Kaymayan kumaşlı eşarpları tercih etmeniz gün boyu rahat olmanızı sağlar. 

En çok tercih edilen iki kumaş pamuk ve modaldır. Bu tarz eşarplar bazı kombinlerin üzerine çok yakışıyor.

Pamuk eşarpların kombini

Rengarenk seçenekleriyle pamuk eşarplar özellikle spor giyime çok yakışıyor. Spor kıyafetinizin üzerine bir sürü renk seçeneği arasından, kıyafetinize en uygun olan renkteki eşarbı seçerek rahat bir kombin oluşturabilirsiniz. Böylece rahat kombininizle rahat bir gün geçirebilirsiniz. 

Modal eşarpların kombini

Modal eşarplar ise şüphesiz ki blazer ceket ve kabanlarla harika oluyor. Bu stil ile hem şık hem rahat bir gün geçirebilirsiniz. Böyle bir kombin ile işe, okula ve arkadaş buluşmalarınıza gidebilir ve rahat bir gün geçirebilirsiniz. 

Mandy Twi̇ll Desenli̇ Eşarp
Mandy Twi̇ll Desenli̇ Eşarp

  Yukarıdaki görsel Mandy Twi̇ll Desenli̇ Eşarp ürünümüze aittir. Ürünün bağlantısı: silkandpearl.com.tr/mandy-twill-desenli-esarp

Eşarbın Mevsime Uygunluğu

Diğer bir önemli nokta seçtiğiniz eşarbın mevsime uygun olmasıdır. Yaz aylarında, hava koşullarına uygun nefes alabilen eşarplar tercih etmelisiniz. Kışın ise yine kış mevsimine uygun daha kalın eşarplar tercih etmelisiniz. Ya da Silk And Pearl’ün 4 mevsime uygun yazın terletip bunaltmayan, kışın ise soğuk aldırmayan eşarplarını tercih edebilirsiniz. 

Eşarbın Ten Renginizle Uyumu

Gelelim eşarp nasıl seçilir konusundaki bir diğer önemli noktaya. Eşarbın ten renginizle uyumu konusu aslında sandığımızdan daha önemli bir konu. Ten renginizle uyumlu eşarplar seçerek daha iyi bir görüntü elde edersiniz.

Ten renginize uygun eşarp seçimi yaparken seçtiğiniz renklerin ten renginizle zıt olması gerekir. Açık tenliyseniz koyu renk eşarplar, koyu tenliyseniz açık renk eşarplar tercih etmelisiniz. Ancak bazı ten renkleri her rengi de kaldırabilir. Bunun için deneyerek size en uygun renkteki eşarpları bulabilirsiniz.

Esmer tenliler için eşarp rengi önerimiz sıcak tonlar olacaktır. Örneğin, pembe mavi, yeşil, eflatun gibi renklerin sıcak tonlarını kullanarak canlı bir görüntü elde edebilirsiniz. Ayrıca esmer tenli kadınlar kahverenginin bile sıcak tonlarını kullanabilirler.

Aynı zamanda geometrik, florallı, doğal veya bohem desenler esmer ten rengine uygun olacaktır. Son olarak esmer tenli kadınlar yumuşak, mat veya parlak dokulu eşarplar tercih ederek daha hoş bir görüntü elde edebilirler.

Buğday tenliler için eşarp rengi seçimi biraz zor olabiliyor. Çünkü buğday tenliler ara bir ten rengine sahipler. Bu yüzden de eşarp seçerken renk konusunda hangi renkleri tercih edeceklerini bilemezler.

Bu konuda bizim tavsiyemiz açık canlı renkler tercih etmeniz. Böylece açık renkler sizi çok daha canlı bir görünüme kavuşturacaktır. 

Beyaz tenliler için eşarp rengi seçmek en kolayıdır. Beyaz tenlilere hemen hemen her renk yakışır. Esmer tenler için bahsettiğimiz açık renklerin tam tersi koyu renkler, beyaz tenliler için gayet uygun bir seçim olacaktır. Eşarp seçiminde şanslı olan beyaz tenli kadınlar yazın açık tonları, kışın ise koyu tonları rahatlıkla kullanabilirler.

Hemen hemen her renk eşarbın yakıştığı beyaz tenli kadınlara özellikle pastel renkleri, açık mavi, pembe, gri gibi tonları da tavsiye ederiz. Metalik renkler örneğin, altın, gümüş, platin tonlarda beyaz tenlilere uygun olacaktır. Aynı zamanda narin, florallı, doğal veya bohem desenler beyaz tenliler için de gayet uygundur. 

Eşarp nasıl seçilir konusundaki son ve önemli nokta yüz şekline göre eşarp seçimidir. Eşarbınızın kumaşını seçtiniz, kombininize ve ten renginize en uygun rengi belirlediniz o zaman geriye kalan tek şey yüz şeklinize uygun eşarbı seçmektir. Kısaca yüz şekillerinden de bahsedelim.

Yüz Şekline Göre Eşarp Seçimi

  • Uzun yüz şekli
  • Üçgen yüz şekli
  • Yuvarlak yüz şekli
  • Kare yüz şekli
  • Oval yüz şekli

Uzun yüz şekline göre eşarp seçiminde asıl dikkat edilmesi gereken nokta ilk öncelikle bone seçimidir. Bunun için kaymayan pamuklu boneler kullanabilirsiniz. Uzun yüzlü kadınlara tavsiyemiz özellikle bone kullanmalısınız ve bonenizi alnınızın üst kısmını biraz kapatacak şekilde öne kaydırmalısınız. Böylece yüzünüz kısa ve yuvarlak gözükecektir. 

Üçgen yüz şekline göre eşarp seçiminde tercihiniz yüzünüzü oval gösterecek modeller olmalıdır. Yüzünüzün oval gözükmesi için topuzunuzu üçgen yapmalısınız. Bu noktada seçtiğiniz eşarbında kolay şekil alabilen bir kumaş olmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin, Silk and Pearl eşarpları twill dokumaları sayesinde kolay şekil alabilen, sarkma yapmayan rahat kullanıma sahip eşarplardır.

Yuvarlak yüz şekline göre eşarp seçimi diğer yüz şekillerine göre en kolay olanıdır. Yuvarlak yüz şekline sahip olan kadınların alınlarını açık bırakacak şekilde eşarplarını bağlamalarını tavsiye ederiz. Böylece yüzünüz oval gözükecektir.

Kare yüz şekline göre eşarp seçiminde dikkat etmeniz gereken nokta eşarbı bağlama şeklinizdir. Bizim size tavsiyemiz eşarbınızı çok sıkı bağlamayın. Özellikle çene bölümünü sıkı bağlamadan salaş bağlayın. 

Oval yüz şekline göre eşarp seçimi de yuvarlak yüz şekli gibi en kolay olanıdır. Oval yüz tipi ideal yüz tipi olarak kabul edilir. Bu yüzden de her türlü eşarp seçimi oval yüz şekline sahip olan kişiler için gayet uygundur.