Eşarp Nasıl Bağlanır? 2023 Eşarp Bağlama Yöntemleri

Eşarp Nasıl Bağlanır? 2023 Eşarp Bağlama Yöntemleri

Bir sürü farklı kumaştan, farklı renklerde, farklı boyutlarda eşarplar var. Bu geniş eşarp seçeneği içinden kendi yüz şeklinize, ten renginize, kombininize en uygun olanı seçtiniz. Sırada bu eşarbı nasıl bağlayacağınız var. Açıkcası “Eşarp nasıl bağlanır ?” sorusunun cevabı herkes için farklıdır. Çünkü eşarp bağlama stili kişiden kişiye göre değişmektedir. 

Ancak tüm tesettürlü kadınların en önem verdikleri ortak konu güzel eşarp bağlayabilmektir. Özellikle tesettüre yeni giren kadınlar için güzel eşarp bağlamak, kolay eşarp bağlamak ve kendisine yakışan tarzı bulmak oldukça uzun ve zorlu bir durumdur. 

Bunun için birçok kadının zamanının çoğu ayna karşısında eşarp bağlamaya çalışmakla geçiyor. Bu durumu sizler için kolaylaştırmak adına “Eşarp Nasıl Bağlanır ?”, “Güzel Eşarp Bağlamanın Püf Noktaları Nelerdir ?” sorularını cevapladık.  

Eşarp Bağlama

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Eşarp Nasıl Bağlanır ? sorusunun cevabı herkes için farklıdır. Biz bu yazımızda size eşarp bağlamanın bazı püf noktalarını anlatacağız. Bu sayede eşarp bağlamayı öğrenecek ve ayna karşısında geçen zamanınız azalacak. 

Öncelikle tabii ki eşarbınızı yüz şeklinize, ten renginize ve kombininize göre seçtiniz. Sıradaki adım güzel eşarp bağlayabilmek. Bunun için de dikkat etmeniz gerekenler şunlar:

  • Kumaş seçimi
  • İğne kullanımı
  • Bone seçimi
  • Topuz yapımı

Kumaş seçimi

Konu eşarp olunca asıl dikkat etmemiz gereken konu eşarbın kumaşıdır. Rahat edebilmeniz için kaymayan, kolay şekil alan, kırışmayan kumaşlar tercih etmelisiniz. Hem eşarbınızı kolayca yapmak hem rahat etmek hem de şık olmak istiyorsanız Silk&Pearl’ün tüm eşarplarını şıklığınızdan ödün vermeden rahatça kullanabilirsiniz. 

Victoria Twill Desenli Eşarp
Victoria Twill Desenli Eşarp

Resim Victoria Twill Desenli Eşarp ürününe aittir = silkandpearl.com.tr/victoria-twill-desenli-esarp

İğne kullanımı

Eğer eşarbınızın kumaşı kayan bir kumaş ise iğne kullanmanızda fayda var. İğne kullanmanızı gerektiren tek durum tabii ki kaygan kumaş olması değil. Boynunuzun gözükmemesi için de iğne kullanabilirsiniz. Bazen uzun süreli kullanımlarda iğne eşarba biraz zarar verebiliyor. Böyle durumlarda normal iğne yerine mıknatıslı eşarp iğneleri de kullanabilirsiniz.

Bone seçimi 

Hiç iğne kullanmak istemeyenler için bir diğer çözüm ise bone takmak. Bone eşarbınızın kaymasını önler. Ancak özellikle özel günlerde tercih edilen saten boneler de eşarbınızın kaymasına sebep olur. Bu nedenle pamuklu bone tercih etmelisiniz. 

Topuz yapımı

Topuzunuz ne kadar güzel ve düzgün olursa eşarbınızda aynı şekilde güzel ve düzgün olur. Size tavsiyemiz topuzunuzu çok aşağıdan ya da çok yukarıdan yapmayınız. Çok aşağıdan yapmanız durumunda gün içinde eşarbınız geriye doğru kayabilir. Çok yukarıdan yapmanız durumunda da eşarbınızın önü aşağı kayabilir. 

Bu nedenle topuzunuzu kafanızın hizasında yapmanız eşarbınızın kaymasını engeller. Daha rahat bir topuz için topuz tokası da kullanabilirsiniz. 

Ve gelelim “En Kolay Eşarp Nasıl Bağlanır ?” sorusunun cevabına. 

Biz size öncelikle klasik tarzda eşarp nasıl bağlanır onu anlatacağız.

Eşarp Bağlamanın Püf Noktaları 

Temel Üçgen Stili

Kare şeklinde bir eşarp seçin. Burada kumaş seçimi farketmez ancak işinizi kolaylaştırması için kaymayan ve kolay şekil alan eşarp tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Örneğin Silk&Pearl’ün tüm eşarpları gibi Jenna Twill Eşarp da dört mevsime uygundur ve rahat bir kullanıma sahiptir. Ve en önemli özelliği kolayca şekil almasıdır. Bu ürün temel üçgen stiline uygun bir seçim olacaktır.

Jenna Twill Desenli Eşarp
Jenna Twill Desenli Eşarp

Resim Jenna Twill Desenli Eşarp ürününe aittir = silkandpearl.com.tr/jenna-twill-desenli-esarp

  1. Sağ üst köşeyi sol alt köşeye kadar katlayın. Ve böylece eşarp tam olarak üçgen şeklini alır. Burada arka kısma gelecek olan köşeyi biraz uzun bırakın.
  2. Eşarbınızı başınızın üzerine koyun. Üçgenin yanlardaki iki köşesi omuzlarınızdan önünüze doğru sarkmalı. Üçüncü köşesi ise başınızın arkasında kalmalı. Alnınızın üst tarafına düşen kısmı ise zevkinize göre yuvarlak veya biraz sivri yapabilirsiniz. 
  3. Eşarbınızın kenarlarını çenenizin altına sıkıştırın. Bu aşamada eşarbınızı çenenizin altında iğnelemelisiniz. Yukarıda da bahsettiğim gibi iğnelemenin eşarbınıza zarar vereceğini düşünürseniz mıknatıslı eşarp iğnesi kullanabilirsiniz. 
  4. Eşarbınızın köşelerini boynunuzun arkasına atın. Eşarbınızın sol ucunu sağ tarafa, sağ ucunu ise sol tarafa atın. Ve böylece eşarbınızın uçları omuzlarınızın arkasından aşağı düşsün. 
  5. Başınızın arkasına gelen eşarp uçlarını bağlayın. Bu aşamada eşarbınızın arkasındaki uzun köşeyi yukarı doğru kaldırın. İki ucu ise arkada birbirine bağlayın. Ve kaldırdığınız uzun köşeyi aşağıya indirin.
  6. Eşarbınızı kendi zevkinize göre ayarlayın. Son olarak eşarbınızı kontrol edin. Yüz şeklinize nasıl uyuyorsa, nasıl hoşunuza gidiyorsa o şekilde ayarlayın.  Eşarbınızın düzgün ve rahat olduğundan emin olun. 

Bu klasik temel üçgen stili kendi tarzınıza göre, yüz şeklinize göre ayarlayabilirsiniz. 

Klasik tarzdan bahsetmişken spor tarza uygun eşarp bağlama stilinden bahsetmezsek olmaz. 

Spor Eşarp Nasıl Bağlanır ?” sorusunu merak edenler için hemen bu soruyu da cevaplayalım. Ve devamında diğer eşarp bağlama modellerine de değinelim.

Eşarp Bağlama Modelleri

Spor Eşarp Stili

Eşarbı spor tarzda bağlamak aslında çok kolay. Yukarıda anlattığımız temel üçgen stilinin 6. maddesinde eşarbın arka kısmındaki uzun köşeyi düz bir şekilde arkaya sarkık bırakmıştık. Spor stili için eşarbın yanlardaki iki köşesini arkaya alıp uzun köşenin üzerinde birleştirirseniz spor bir görünüm elde etmiş olursunuz.

Bu bağlama stili spor kombinlerinizle oldukça uyumlu görünecektir. Ayrıca hem spor hem şık olmak istiyorsanız bu tarz tam size göre. Aynı zamanda sıcak ve bunaltıcı yaz aylarında da sahil ve plaj alanlarında bu bağlama stiliyle çok rahat edeceksiniz. 

Eşarpları Şal Gibi Bağlama Stili

Bu stil eşarptan vazgeçmek istemeyen aynı zamanda hem şık hem modern hem de biraz farklı görünmek isteyen kadınların sıkça kullandığı bir stil. Son zamanlarda şallar da birçok kadın tarafından sıklıkla kullanılmakta.

Hem eşarp kullanmayı hem de şal kullanmayı seven kişiler tarafından bulunan bu stil son zamanlarda trend olmuş durumda.

Bu stili uygulamak için öncelikle bonenizi takın. Eşarbınızın bir ucunu şalda yaptığınız gibi biraz uzun bırakın ve uçlarını birbirine bağlayın. İşte bu kadar. 

Günlük hayatta, işte, okulda istediğiniz her yerde bu eşarpları şal gibi bağlama stilini kullanabilirsiniz.

Dolama Eşarp Bağlama Stili

Eşarbımın yapımı hem kolay olsun hem de şık dursun diyorsanız bu stil de tam size göre. Bu bağlama stilini de günlük hayatınızda rahatça kullanabilirsiniz.

Dolama eşarp bağlama stili içinde öncelikle bonenizi takın. Daha sonra eşarbınızın bir ucunu diğerinden daha uzun olacak şekilde başınızın üzerine koyun. Bıraktığınız uzun kenarı boynunuzun etrafına sararak kısa kenar ile aynı boya eşitleyin. Bu stilde gayet şık ve rahat bir tercih olacaktır. 

Fiyonk Eşarp Bağlama Stili

Bu stil, eşarbını klasik bağlamaktan sıkılanlar için son zamanların trend stili. Silk&Pearl’ün desenli, rengarenk eşarplarıyla çok şık görünen bu modelin yapımı da oldukça kolay.

Önceki bağlama stillerinde olduğu gibi bu fiyonk eşarp bağlama stilini yapmak için de öncelikle bonenizi takın. Eşarbınızın bir ucunu uzun bırakarak eşarbınızı başınıza örtün. Kısa ucunu, uzun ucuyla önde birleştirmek için arkadan dolayın. Önünüzde sarkan o iki ucu fiyonk şeklinde bağlayın. 

Fiyonk eşarp bağlama stili de işte bu kadar kolay.

Eşarp nasıl bağlanırı, eşarp bağlamanın püf noktalarını öğrendik. Bir de şık davetler, özel günler için eşarp seçimi nasıl olmalı onu anlatın diyenler için de tabii ki anlatacaklarımız var. 

Şık davetler, özel günler için eşarp seçerken klasik tarzdan da vazgeçmek istemeyenlere tavsiyemiz, yukarıda bahsettiğimiz tüm bağlama stillerini şifon, saten ya da tül gibi kumaşlarla da yapabilirsiniz. Bu kumaşlar özellikle kombininize şıklık ve zarafet katacaktır.